Translate

dijous, 24 de gener del 2013

ARRÒS AL CURRY




Tot i que continuo amb exàmens, aquesta setmana m'he fet un far de cuinar. Així que tinc receptes epr donar i vendre... i actualitzaré un pel més sovint!

Aquesta recepta que penjo bé d'una idea que vaig trobar al blog Tererecetario, tot i que com sempre dic he imporvitzat i afegit algun element propi per fer la recepta un pel més original. 

Ingredients
- 4 tasses d'arròs basmati
- 2 cullerades d'oli
- 1 ceba
- 1 grapat d'avellanes
- 1 cullerada i mitja de curry
- 2 litres de caldo vegetal

Quantitat: per a 4 persones

Temps estimat de preparació: 20 o 25 minuts

Dificultat: mitja

Passos

1. Primer de tot, picarem la ceba ben petitona. 
2. Escalfarem 2 cullerades d'oli a la paella i quan estigui ben calent abaixarem el foc i hi posarem la ceba.
És important coure-la a foc lent per tal de que no es cremi, ja que sino donará un toc amarg a la recepta. 

3. Quan veiguem que la ceba ja comença a quedar grogosa, afegirem les 4 tasses d'arròs basmati i ho remanarem per tal de que aquest vagi agafant el gust. 
4. Cobrirem la paella o caçola amb el caldo vegetal fins a doblar la mesura de l'arròs. 
5. Afegirem el curry, barrejarem i ho deixarem coure fins que el caldo s'evapori.
(en cas que aquest s'evapori i l'arròs no quedi prou tou, caldrà afegir una mica més de caldo). 

6. Just abans de servir afegirem un grapat d'avellanes trossejades. 

Mmmmm deliciós!!

dissabte, 19 de gener del 2013

CANAPÈS DE TOMÀQUET CARAMELITZAT I FORMATGE DE CABRA



En plena  època d'exàmens, i amb els nervis de punta necessito desconectar i evadir-me una mica de tot durant al menys uns moments..així que què millor que cuinar!!

Avui recepta de collita pròpia. Simplement he entrat a la cuina he anat agafant el que tenia i ha sortit això que us presento!

Espero que us agradi. 

Ingredients
- 1 llesca de pa de motlle

- 1 tomàquet gran
- 1 ceba 
- 4 talls de rulo di capra
- nous
- oli
- 6 cullerades de sucre
- 2 cullerades de vinagre de poma

Temps estimat de preparació: 15 minuts

Quantitat: 6 raccions

Dificultat: mitja

Passos
1. Primer de tot torrarem el pa, tallarem la ceba en juliana i el tomàquet a daus molt petits. 

2. Tallarem el pa torrat a daus petitons i els repartirem al fons dels gots de xupito que utilitzarem per servir els canapès, tirarem 3 gotes d'oli sobre cada gotet. 
3. Posarem la ceba en una olla petita amb una cullerada de vinagre de poma i tres de sucre. Ho courem a foc lent durant 5 minuts per tal de que es caramelitzi. 
4. Quan quedi de color lleugerament marró, la traurem del foc i ho repartirem damunt del pa torrat. 
5. Seguidament farem el mateix procés amb els tomàquets. I els courem 5 minuts més amb una cullerada de vinagre de poma i 3 de sucre. 
6. Repartirem el tomàquet sobre la ceba. 
7. Ho deixarem refredar  i mentrestant tallarem el formatge de cabra a daus petitons. Els repartirem sobre el tomàquet. 
8. Per acabar, sobre de cada got i posarem alguns anous a troçets. 

Boníssim!


dijous, 10 de gener del 2013

MOUSSE DE CASTANYES


Tot i que ja estem a ple hivern, i sembla que les castanyes s'escauen més a la tardor... allà on hi hagi una bona mousse que s'aparti el demés!
Això si, després d'aquestes festes, millor optar per una verssió light de la recepta!!


Ingredients
- 200 grams de castanyes

- 100 grams de sucre
- 150 grams de iogurt natural sense sucre
- 2 clares d'ou.

Dificultat: mitja

Quantitat: per a 4 persones

Temps estimat de preparació: 10 minuts i 1 hora de repòs a la nevera

Passos



  1. Primer de tot, posarem les castanyes amb pela a bullir en una olla amb molta aigua. I la deixarem bullir més o menys una hora (fins que estiguin toves).
  2. Traurem les castanyes de l’aigua i quan s’hagin refredat les pelarem.
    Amb aquestes farem un puré, afegint si cal una mica d’aigua de la bullició (o si es vol amb una  mica de llet).
  3. Muntarem les clares a punt de neu i hi afegirem el sucre.
  4. Barrejarem aquesta mescla amb el puré i finalment hi afegirem el iogurt natural.
  5. Repartirem la barreja en gots o pots.
  6. Deixarem la mousse a la nevera durant al menys una hora.