Translate

diumenge, 14 d’abril del 2013

FIDEUS D'ARRÒS AL WOK






Per fi trobo temps de publicar!

Ja fa setmanes que vaig fer el curs de japonès que vaig comentar amb la meva anterior publicació, i des de llavors que tenia ganes de fer aquesta actualització, però com ja he repetit mil vegades la meva vida està anant a 1.000 per hora!

És evident, que queda molt per millorar! Molt, molt, molt! Però el dia següent del curs, no em vaig poder estar de posar-lo en practica, i en vaig quedar força contenta (el meu novio més!!!! xD)



Ingredients
- pell de salmó
- 1 pebrot
- 1 alberginia
- 1all tendre
- 3 espàrrecs verds
- salmó fresc
- fideus d'arròs
- salsa de soja
- oli


Temps estimat de preparació: 15 minuts


Quantitat: depenent dels fideus que poseu! Jo en solo fer per 4


Dificultat: mitja


Passos


  1. Primer de tot, agafarem la pell del salmó i la posarem en una paella amb una mica d’oli a foc lent amb una olla al damunt (és molt important posar la olla damunt la pell per tal de pressionar-la contra la paella, ja que sinó amb l’escalfor se’ns arrugarà).
    Hem d’estar al cas perquè es crema de seguida, així que li hem de deixar el punt just perquè quedi torradeta i cruixent.
    La retirarem del foc i la deixarem reposar damunt d’un plat
  2. Seguidament tallarem les verdures a làmines d’uns 3 centímetres de llarg i ben primes, i el salmó a daus petitons (sinó costarà molt de que se’ns cogui de dintre).
  3. Posarem les verdures al wok amb una mica d’oli. Primer de tot hi posarem el pebrot (que costa més de coures), després l’albergínia, i seguidament la resta de verdures.
  4. Mentre es couen les verdures, posarem els fideus en una olla amb aigua bullint durant uns 8 minuts (els fideus d’arròs es passen de seguida i queden pastosos, per tant, és molt important seguir les indicacions del paquet).
  5. Quan les verdures estiguin fetes, hi afegirem el salmó. I al cap d’un minut i afegirem els fideus. Abaixarem el foc.
  6. Afegirem una mica de salsa de soja (i el picant és opcional). Però mai afegirem sal, dons la salsa de soja ja dona un toc salat i ens passaríem.
    Remourem a consciència.
  7. Un cop servits els fideus al plat, trencarem la pell de salmó en tiretes i les repartirem damunt de cada plat (és un toc genial!)
 

diumenge, 7 d’abril del 2013

CUPCAKES DE XOCOLATA AMB BUTTERCREAM DE NUTELLA




En primer lloc, demano disculpes per la meva desaparició sobtada. Tinc una bona raó. Al menys és una bona raó per mi jeje. La veritat és que entre la universitat (que s’ha posat dura) i la feina..no he tingut absolutament temps de res. I tot i que mentiria si digués que no he cuinat (tinc una acumulació de fotos impressionants) no he tingut el temps que requereix posar un post al blog. 

Dons bé, tot i que ja us dic que he fet molts tipus de plats diferents (abunden els japonesos degut a un curs que vaig fer recentment amb un expert d’aquest tipus de cuina), el que més de gust m’ha vingut quan he tingut un matí per dedicar-me a cuinar, ha estat dedicar-me a la meva gran passió secreta.
Sempre m’ha agradat la pastisseria (per cuina però intento no menjar-ne jeje), però no tinc massa paciència i no m’acaba sortint com jo voldria, així que tendeixo a rendir-me. Però aquest cop vaig decidir-me a intentar-ho fer tan bé com pogués, i aquest n’és el resultat.
  

Ingredients pel brioxi
- 2 ous
- 140g de sucre blanc
- 115g de farina
- 120g de mantega
- 2 cullerades plenes de cola-cao
- 1culleradeta de llevadura química
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 70 ml de llet (ha de ser sencera)

Temps estimat de preparació: uns 40-45 minuts

Quantitat: 9 cupcakes

Dificultat: mitja

Passos per a fer la base:

  1. Preescalfem el forn a 160º.
  2. Ja podem preparar els papers de forn, que els haurem de col·locar dins dels motlles (jo els utilitzo de silicona que em són més còmodes).
  3. Per un cantó, barrejarem la llet amb la vainilla. Ho podem fer en un got, dons no ens ocuparà massa espai.
  4. En un bol, tamisarem la farina, el cola-cao i la llevadura química (se que és molt pesat tamisar, però de veritat que és necessari).
  5. En un altre bol, batrem el sucre amb la mantega fins a obtenir una massa homogènia. Hi afegirem els ous, un a un i continuarem batent (jo ho faig amb batedora manual).
  6. A la barreja hi afegirem la meitat de la farina, batrem, hi afegirem la llet i continuarem batent, i finalment hi afegirem la barreja de farina, cacau i llevadura.
  7. Repartirem la massa en els papers, recordant que no els hem d’omplir més de les 2/3 parts, i els courem al forn durant 22-24 minuts (el truc de l’escura-dents és genial per comprovar si està cuit).
  8. Quan estiguin cuits els traurem del forn i els deixarem refredar sobre la plata uns 5 minuts, i llavors sobre una reixa fins que s’acabin de refredar del tot.



Ingredients per la buttercream: 
- 150g de mantega
- 150g de sucre glass
- 3 cullerades (ben plenes) de nutella

Temps estimat de preparació: 5 minuts

Quantitat: per a cobrir els nostres 9 cupcakes

Dificultat: mitja

Passos:
  1. Haurem de treure la mantega de la nevera entre una hora i dues per tal de que ens sigui més fàcil barrejar-la.
  2. Barrejarem la mantega amb el sucre glass (tamisat, sobre tot, perquè sinó se’ns pot encallar a la mànega pastissera).
  3. I finalment hi incorporarem la nutella i barrejarem bé.
  4. Quan el tinguem fet el podem posar a la nevera perquè s’endureixi una mica, mentre es refreda la massa.
  5. I quan ja ho tinguem tot apunt, només tenim que agafar la mànega pastissera i deixar anar la nostre imaginació. 


    Per a decorar els cupcakes vaig utilitzar pasta de sucre ja preparada, i em vaig posar mans a la massa a fer les roses, les flors i els llaços (quan en sapiga més faré un pas a pas xD).



    Ara me'n torno als meus llibres, així que no sé quan podré tornar a actualitzar! Però tornaré segur segur jeje.

    Una abraçadaa!