Translate

diumenge, 7 d’abril del 2013

CUPCAKES DE XOCOLATA AMB BUTTERCREAM DE NUTELLA




En primer lloc, demano disculpes per la meva desaparició sobtada. Tinc una bona raó. Al menys és una bona raó per mi jeje. La veritat és que entre la universitat (que s’ha posat dura) i la feina..no he tingut absolutament temps de res. I tot i que mentiria si digués que no he cuinat (tinc una acumulació de fotos impressionants) no he tingut el temps que requereix posar un post al blog. 

Dons bé, tot i que ja us dic que he fet molts tipus de plats diferents (abunden els japonesos degut a un curs que vaig fer recentment amb un expert d’aquest tipus de cuina), el que més de gust m’ha vingut quan he tingut un matí per dedicar-me a cuinar, ha estat dedicar-me a la meva gran passió secreta.
Sempre m’ha agradat la pastisseria (per cuina però intento no menjar-ne jeje), però no tinc massa paciència i no m’acaba sortint com jo voldria, així que tendeixo a rendir-me. Però aquest cop vaig decidir-me a intentar-ho fer tan bé com pogués, i aquest n’és el resultat.
  

Ingredients pel brioxi
- 2 ous
- 140g de sucre blanc
- 115g de farina
- 120g de mantega
- 2 cullerades plenes de cola-cao
- 1culleradeta de llevadura química
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 70 ml de llet (ha de ser sencera)

Temps estimat de preparació: uns 40-45 minuts

Quantitat: 9 cupcakes

Dificultat: mitja

Passos per a fer la base:

  1. Preescalfem el forn a 160º.
  2. Ja podem preparar els papers de forn, que els haurem de col·locar dins dels motlles (jo els utilitzo de silicona que em són més còmodes).
  3. Per un cantó, barrejarem la llet amb la vainilla. Ho podem fer en un got, dons no ens ocuparà massa espai.
  4. En un bol, tamisarem la farina, el cola-cao i la llevadura química (se que és molt pesat tamisar, però de veritat que és necessari).
  5. En un altre bol, batrem el sucre amb la mantega fins a obtenir una massa homogènia. Hi afegirem els ous, un a un i continuarem batent (jo ho faig amb batedora manual).
  6. A la barreja hi afegirem la meitat de la farina, batrem, hi afegirem la llet i continuarem batent, i finalment hi afegirem la barreja de farina, cacau i llevadura.
  7. Repartirem la massa en els papers, recordant que no els hem d’omplir més de les 2/3 parts, i els courem al forn durant 22-24 minuts (el truc de l’escura-dents és genial per comprovar si està cuit).
  8. Quan estiguin cuits els traurem del forn i els deixarem refredar sobre la plata uns 5 minuts, i llavors sobre una reixa fins que s’acabin de refredar del tot.



Ingredients per la buttercream: 
- 150g de mantega
- 150g de sucre glass
- 3 cullerades (ben plenes) de nutella

Temps estimat de preparació: 5 minuts

Quantitat: per a cobrir els nostres 9 cupcakes

Dificultat: mitja

Passos:
  1. Haurem de treure la mantega de la nevera entre una hora i dues per tal de que ens sigui més fàcil barrejar-la.
  2. Barrejarem la mantega amb el sucre glass (tamisat, sobre tot, perquè sinó se’ns pot encallar a la mànega pastissera).
  3. I finalment hi incorporarem la nutella i barrejarem bé.
  4. Quan el tinguem fet el podem posar a la nevera perquè s’endureixi una mica, mentre es refreda la massa.
  5. I quan ja ho tinguem tot apunt, només tenim que agafar la mànega pastissera i deixar anar la nostre imaginació. 


    Per a decorar els cupcakes vaig utilitzar pasta de sucre ja preparada, i em vaig posar mans a la massa a fer les roses, les flors i els llaços (quan en sapiga més faré un pas a pas xD).



    Ara me'n torno als meus llibres, així que no sé quan podré tornar a actualitzar! Però tornaré segur segur jeje.

    Una abraçadaa!



12 comentaris:

  1. Molt bé!!! Els blogs duen molta feina però si ja tens les fotos ja tens una gran passa!!!

    ResponElimina
  2. que preciosos t'han quedat! i el buttercream aquest...és el que més m'agrada! petons

    ResponElimina
  3. me encanta la boquillña que has utilizado para decorar, yo estoy detrás de ella desde hace tiempo y cuando la consiga no pararé de utilizarla, jejeje te han quedado exquisitos!! y no te estreses por no tener tiempo de escribir los post, a todos nos pasa a veces y es mejor ir con calma!

    ResponElimina
  4. Hola Ester!!
    Muchas gracias por tu visita , me alegro que me hayas descubierto porque asi yo también he tenido la oportunidad de conocerte.
    Qué cupcakes tan bonitos que has hecho y es que para estas cosas hay que tener paciencia, no nos sirve de nada correr jaja...
    Besinos linda, que tengas un buen dia.

    ResponElimina
  5. Hola! gracias por tu visita! te han quedado preciosos, son muy bonitos y que deliciosso teniam que estar. Saludos

    ResponElimina
  6. Te echábamos de menos, un placer volverte a tener. Te han quedado muy lindos y deben estar de rechupete.

    Besitos-

    ResponElimina
  7. Hola guapa, muchas gracias por tu visita y así poder conocerte también. Estos cupcakes te han quedado de maravilla y con la nutella que es mi perdición, menudo pecado!!!! Me quedo por aquí también. Besitos

    ResponElimina
  8. Muchas gracias por tu visita y por aqui me tienes tambien! ;) Unos cupcakes deliciosos, y unas fotos chulisimas!!!
    Estoy deseando ver las recetas de comida japonesa ;)
    Petonets!!!!

    ResponElimina
  9. Hola guapi!! Discula el meu retras!! La posada en marxa de nou.. Costa!!! Aaais m'alegro.moltissim de veure't de nou per aqui!!! Ja tenia ganes que em mostressis alguna de les teves delicies!!! Mare meva, t'han quedat genials.guapi!!! Ea veuen deliciosos i segur que per un dia no importen les calories!!! Genials guapi!!! Vull veure't més seguit!!!! Que et trobo molt a faltar!!!! Com va la uni?? Tot bé??
    Per cert, quina boquilla es?? Es que m'agradaria aconseguirla!!! Un petonas!!!

    ResponElimina
  10. El pecado ideal para golosas como yo, y encima siempre gustan. Geniales

    Un abrazo, Mónica

    ResponElimina
  11. Hay temporadas que no se puede acudir a todo pero de nuevo a ver cosas ricas por aquí los cupcakes estan diciendo comeme.
    Saludos

    ResponElimina
  12. Preciosos cupcakes Esther!!! yo si que no tengo paciencia y mucho menos la mano necesaria para hacer cositas tan bonitas!!! :)
    miles de cariños!!!!!!!! :)

    ResponElimina