Aprofitant que he trobat una clariana en aquest
rellotge tan atapeït que tinc, he decidit preparar alguna cosa que em
requereixi un pel més de dedicació.
No diré que ha estat una recepta excessivament
complicada, perquè no ha estat així, però potser el temps que necessita la
massa per fermentar, o l’amasat o fins i tot la traça a l’hora d’embolicar els
crossantets durs fa que no sigui una recepta de les més senzilles que he fet.
D’aquesta recepta l’únic a dir és que no es
tracta d’uns croissants pròpiament dit, ja que es tracta d’una espècie de
galetes omplertes de xocolata. Tot i això aviso: són durs!!! Jeje
Bé dons si us interessa la recepta aquí us
deixo les bases:
Ingredients per a la massa:
- 225 grams de farina
- 5 grams de Llevadura
- 90 ml. De llet tèbia
- 3 grams de sal
- 30 grams de sucre glas
- 25 grams de mantega a temperatura ambient
- 1 ou
Ingredients pel farcit:
- 8 cullerades soperes de crema de xocolata tipus Nutella
- 8 cullerades soperes de crema de xocolata tipus Nutella
Ingredients per l'acabat:
- 1 rovell d'ou
- 1 cullerada sopera de llet
- 1 rovell d'ou
- 1 cullerada sopera de llet
Dificultat: mitja
Quantitat: 8 unitats
Temps estimat de preparació: una hora i mitja més o menys
Passos:
- Primer de tot barrejarem els ingredients secs (farina, sucre glas, sal i llevat) i incorporarem l'ou, la margarina i la llet.
- Amassarem fins a aconseguir una massa elàstica i homogènia (és indiferent si ho fas amb amassadora o a ma).
- Formarem una bola i deixar reposar tapat amb un drap humit durant una hora.
- Amassarem a mà per treure l’aire que hi pugui haver y dividirem la bola en 8 porcions
- Estirarem amb l'ajuda d'un corró, fins a formar 8 rectangles de 10x15 cm.
- Tallarem tires en una meitat del rectangle, o bé amb un ganivet o amb un tallador de pizzes.
- En l'altra meitat posarem una cullerada de postres ben plena de
crema de xocolata i doblegarem la massa com un canaló.
Pressionarem les vores i enrotllarem sobre les tires de massa. - Per a que quedi més bonic donarem lleugerament una forma de mitja lluna i disposarem els hard buns sobre una safata folrada amb paper de forn.
- Tapar amb un drap i deixar reposar una hora.
- Pintarem amb el rovell diluït en llet els buns, i els courem al forn preescalfat a 180 graus durant 18 minuts, o fins que quedin daurats.
- Deixar refredar damunt d'una reixeta. Si es desitja, espolvorejar amb sucre glas abans de servir.
Aquesta és una recepta treta de Blog l’Exquisit.
Bon apetit!!
I bé aquí us presento el meu tercer premi, que
justament em va arribar en el moment més indicat. Si, si, aquest premi me’l va
regalar la Laura de queteapetecehoy, ja fa un parell de setmanetes.
Recordo que el vaig veure en un descans entre
classe i classe (sempre m’escapo una estoneta i entro al blog jeje), i era un
dia d’aquells que m’havia llevat a les 6:30 del matí, havia trobat una hora de
cua a la carretera, plovia, m’estava dormin a classe i em quedaven 4 hores de
feina per davant. I apareix el premi!
Per mi va ser com un: va Ester que encara pot
anar bé el dia!!
És una tonteria, però en moments d’estrés i agobio aquestes cosetes sempre van bé.
És una tonteria, però en moments d’estrés i agobio aquestes cosetes sempre van bé.
Així que moltíssimes gràcies de nou Laura. Sento
molt no haver penjat el premi fins ara i sento molt no passar-me pel teu blog
tan com m’agradaria. Però de veritat que t’agraeixo tant!!!
Un patonas enorme i mil gràcies a aquells que
en algun moment us heu passat a llegir-me!
Que rica receta, para mí que me encanta el chocolate riquísima.
ResponEliminaEnhorabuena por el premio. Tengo otro para tí en mi blog, si te apetece pásate a recogerlo.
Besos
Hola guapa, primer de tot, felicitar-te pel premi!! M'alegro molt que t'arribes en un moment d'aquells que dius.. no puc més!! A mi em passa igual, moltes vegades porto un dia horroròs i amb un simple comentari vostre o perque no! un premi.. sembla com que el mon canvia i es torna tot bonic jaja
ResponEliminaY dius 3r premi... Estic segura que no serà l'últim i cauran moltíssims més!!! Perque tant tu com el teu blog us els mereixeu tots!! I saps que? Et torno a dir com ho vaig fer en el seu dia.. sóc mig bruixa i segur que aviat caurà un altre... (Qué divertit!)
I qué dirte de la recepta!! Mare meva, em pots enviar un per pendre amb el cafetó???? A mi m'agrada molt fer croissants, encara que.. els faig amb massa de full ja comprada (soc un desastre amb les masses!!), pero es que els teus... tenen una pinta espectacular!! I mai havia escoltat el nom de Hard buns! Mira he après una cosa nova :)
Jolines Ester, m'has fet que tingui molt gana!! La recepta dius que es pot amasar a mà?? Osigui amb una pal de silicona serveix??? Es que no tinc amasadora ni varillas eléctriques... i m'encantaria fer-la..
Aaah!! Vaig fer la teva crema catalana amb l'ajuda del meu novio!! Estava bonissima!!! Gràcies per compartir-la amb nosaltres, a casa meva els va encantar!!!
Un petó molt fort.