Després d’un llarg debat amb el meu noviu
sobre si la paraula correcte es carxofa o escarxofa, m’he decidit a penjar
aquesta recepta que vaig fer fa un parell de caps de setmana en un intent de
que ell mengés verdura.
Secret; ho vaig aconseguir! Es llepava els dits!!
Secret; ho vaig aconseguir! Es llepava els dits!!
Així que aquí us la deixo...
Ingredients
- un paquet d'arròs
- Alfàbrega
- orènga
- 3 escarxofes
- 1 dent d'all
- sal
- 1 ceba
- un rajolí de vi blanc
- 2 cullerades de mantega
Dificultat: mitja
Temps estimat de prepració: 30 minuts
Quantitat: per a 4 persones
Passos
- Posarem les dues cullerades de mantega en una paella i la posarem a foc lent per evitar que es cremi, fins que quedi liquida.
- Hi afegirem la dent d’all i quan comenci a daurar-se, hi afegirem la ceba ben picada.
- Mentre la ceba es va daurant, agafarem les carxofes i els hi tallarem el tall (jo li dic tronc jeje), els traurem les fulles exteriors, fins arribar a la part més blanquinosa, i les tallarem a daus.
- Quan la ceba estigui tova (sobre tot és important fer-ho a foc lent perquè la ceba es crema de seguida), hi afegirem les carxofes tallades a daus.
- Remenarem durant dos minuts i, per últim, hi afegirem l’arròs.
- Barrejarem bé l’arròs amb la resta d’ingredients durant uns dos minuts més i cobrirem la mescla amb aigua i un rajolí de vi blanc.
- Amanirem amb sal, orenga i alfàbrega, i deixarem depurar l’aigua mentre es va coent l’arròs a foc mig. Això suposa més o menys uns 25 minuts.
- Si l’aigua s’evapora abans de que l’arròs quedi tou no hi ha cap problema en afegir més aigua.
És saníssim, aquest plat, i hem d'aprofitar la temporada de carxofes! Petons
ResponEliminaQue bó deu estar aquest arròs.
ResponEliminaPetons.
M'encanta aquest arros amb verduretes....Felicitats per aconseguir-ho!!! Salut!
ResponEliminaque arroz más rico!
ResponEliminaque bones les carxofes, i a l'arròs són genials! petons
ResponEliminaUn plat saníssim i bonissim
ResponEliminaQue buena combinación, verdura y arroz, me gusta!!!
ResponEliminaBesos
El arroz es un vicio y esta receta es una delicia!
ResponEliminaBesos.
Muy buena pinta, además de ser una receta saludable. Un saludo desde la tienda de productos Gourmet que seduce los sentidos: Productos de alimentación
ResponEliminaOs invitamos a seguirnos en las redes sociales:
Twitter: http://bit.ly/PLjW2l
Youtube: http://bit.ly/Xl58PG
Facebook: http://on.fb.me/PXMJ7s
¡Os seguimos!