Ingredients per a la massa
- 75 grams de farina
- 50 grams de Maizena
- 5 ous grans
- 125 gramos de sucre
- 1 cullerada de sucre avainillat
- un pessic de sal
Ingredients per a la mousse
- 300 ml de nata líquida per montar
- 150 grams de sucre glass
- 100 grams cacao en pols
Ingredients per a la covertura
200 grams de xocolata de covertura d'un60 % o 70 % de cacao
- 50 ml de nata líquida per a montar
Dificultat: alta
Quantitat: per a 7 persones
Temps estimat de preparació: uns 35 o 40 minuts, més les 3 hores de repòs
Passos
- Primer de tot
prepararem el farcits:
Muntarem la nata (que tindrà que estar ben freda), i la barrejarem amb el sucre glass i amb el cacau en pols.
Guardarem la barreja a la nevera. - Ara
començarem amb el brioix:
Escalfarem el forn a 180º.
Separarem les clares dels rovells i en un bol posarem tots els rovells i dues clares.
Batrem els cinc rovells i les dues clares amb el sucre i el sucre avainillat fins que formem una mescla cremosa. - En un altre
bol posarem les 3 clares restants a punt de neu amb una mica de sal.
quan les tinguem muntades, les barrejarem amb la mescla anterior (amb una espàtula). - Afegirem, de mica en mica, la farina i la Maizena (tamisades).
- Col·locarem
un paper de forn en una plata de
forn i avocarem tota la barreja.
Amb una espàtula repartirem tota la barreja fins que quedi llisa.
Ho posarem al forn durant 18 minuts. - Quan el
brioix estigui llest (ha de quedar esponjós) el traurem del forn i l’avocarem
sobre un altre paper de forn.
Traurem l paper de forn que havíem col·locat a sobre i deixarem que el brioix es refredi (uns 20minuts). - Quan tinguem
el brioix fred, hi repartirem per sobre la mousse.
Enrotllarem el tron de Nadal i l’enrotllarem amb paer de plata per tal de que quedi ben pres.
En reservarem a la nevera durant una hora. - Un cop passat aquest temps, agafarem la xocolata per a la cobertura i el fondrem junt a la nata. Ho barrejarem bé i ja tindrem la xocolata llesta per a la cobertura. .
- És recomanable tindre unes tres horetes el tronc de Nadal dins de la nevera.
- Abans de servir hauríem de deixar el tronc una hora fora de la nevera per tal de que la xocolata quedi més ferma.
te quedó genial!! feliz 2013!
ResponEliminaquina bona pinta!!! ojalà en pogués agafar un trosset per postres.....nyyyam!! petons i bon cap d'any!!!
ResponEliminaummmmmmmmm muy buena`pinta. saludos y feliz entrada y salida de año.
ResponEliminaQue bonito te ha quedado.
ResponEliminaUn saludito
UMMMMMMM, '''que bó!!!
ResponEliminaFELIÇ ANY NOU 2013
Ester, un tronc ben bonic. Feliç 2013!
ResponEliminaNani
Que pinta dios bendito¡¡¡. me comia ahora un trocito, feliz año nuevo¡¡¡
ResponEliminaLo primero feliz año nuevo y madre mía que rico tuvo que estar ese tronco, por casualidad no sobró nada, jejeje, besos
ResponEliminaSofía
Milideasmilproyectos