Translate

dimarts, 6 de novembre de 2012

MITARASHI DANGO (o boles d'arròs)

Mitarashi Dango es la paraula japonesa utilitzada per a denominar aquestes boletes fetes amb faria d’arròs.

No sé si us sonarà massa, però és una recepta bastant típica de Japó. I a més a més, d’estar deliciosa és una recepta molt versàtil perquè partint de la recepta mare en pots fer grans varietats.
De fet, amb la mateixa base i diferent farcit es pot utilitzar la recepta com a entrant, per exemple amb salsa de soja, o bé com a postres amb salsa de xocolata.

Per últim, cal dir que el farcit típic es d’asuki (mongeta vermella japonesa), i tot i que m’encanta el gust d’aquesta llegum, avui he preferit fer un farcit fàcil i pràctic.
  

Ingredients
- 2 tasses de farina d'arròs 
- 1 culleradeta de sal
- 1 cullerada d'oli
- 1 got d'aigua
- formatge de cabra

Ingredients per a la salsa
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1 cullerada de caldo vegetal
- 1 culleradeta de Maizena
-1 culleradeta de sucre morè

Dificultat: fàcil

Temps estimat de preparació: 20 minuts

Quantitat: 4 pinxos

Passos
  1. Posarem una olla amb aigua a foc fort per a fer-la bullir.
  2. Mentre esperem a que l’aigua bulli, en un bol barrejarem la farina d’arròs amb la sal i l’oli.
  3. Quan ho tinguem ben barrejat (sempre amb una espàtula de fusta) hi anirem afegint la farina (molt a poc a poc) i barrejarem amb les mans fins que tinguem una massa homogènia que no se’ns enganxi  a les mans.
  4. Amb aquesta massa farem boletes de la mida d’un tomàquet cherri i a dins hi posarem un trosset de formatge de cabra.
  5. Arrodonirem la boleta d’arròs i quan les tinguem totes fetes les posarem dins de l’aigua bullint.
  6. Deixarem que bullin fins que flotin dins l’aigua.
  7. Quan estiguin fetes les traurem i les deixarem damunt d’un paper de cuina per tal de que absorbeixi l’aigua.
  8. Mentre estant, en una olla petita posarem tots els ingredients de la salsa i ho barrejarem bé.
  9. Ho posarem al foc fins que la salsa tingui una bona consistència.
  10. Per servir, punxarem 3 o 4 boletes amb una palet per a pinxos i hi posarem la salsa per sobre.




10 comentaris:

  1. No conocía esta receta... Es toda una pasada! Además, me encanta la cocina asiática!

    ResponElimina
  2. Me encanta Ester!! La receta es perfecta, se me ha hecho la boca agua!! Tomo nota!!
    Un beso
    Esmeralda

    ResponElimina
  3. Una delicia total, me encanta la receta completamente!

    ResponElimina
  4. ostres saps que fa poc vaig publicar una recepta semblant de les boletes d'arròs!?? mirate'l a veure si t'agrada! la teva versio em sembla fantastica! petons

    ResponElimina
  5. Hola Ester, qué receta tan maravillosa, me encanta la comida japonesa..la harina de arroz se consigue con facilidad?? Me voy a fijar para poder hacerla..

    Besitos...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Holaaaa! Muchas gracias por pasartee!! Yo la compro en Mercadona ;)

      Elimina
  6. M'agrada molt el mejar asiàtic, així que guardo la recepta.

    Un petó.

    ResponElimina
  7. Que ricos deben de estar, y sobre todo qué originales. Me quedo con la receta para hacerla.
    Mil gracias.

    ResponElimina
  8. Perdona per haver arribat tard, però he estat malalta i totalment desconectada! Ara que he tornat he vist aquells panellets d'aquí abaix i se m'ha obert la gana del berenar, quina dolçor més bona noia... i Aquestes boletes d'arròs no les he sentit mai, i això que he visitat japonesos!
    Moltes gràcies pel premi guapa, mil petons! ;)

    ResponElimina
  9. No lo conocía pero me ha gustado mucho la receta!

    ResponElimina