Translate

dimecres, 19 de desembre de 2012

ARROS AMB ESCARXOFES






Després d’un llarg debat amb el meu noviu sobre si la paraula correcte es carxofa o escarxofa, m’he decidit a penjar aquesta recepta que vaig fer fa un parell de caps de setmana en un intent de que ell mengés verdura.
Secret; ho vaig aconseguir! Es llepava els dits!!
Així que aquí us la deixo...

Ingredients

- un paquet d'arròs 
- Alfàbrega
- orènga
- 3 escarxofes
- 1 dent d'all
- sal
- 1 ceba
- un rajolí de vi blanc
- 2 cullerades de mantega

Dificultat: mitja

Temps estimat de prepració: 30 minuts

Quantitat: per a 4 persones

Passos


  1. Posarem les dues cullerades de mantega en una paella i la posarem a foc lent per evitar que es cremi, fins que quedi liquida.
  2. Hi afegirem la dent d’all i quan comenci a daurar-se, hi afegirem la ceba ben picada.
  3. Mentre la ceba es va daurant, agafarem les carxofes i els hi tallarem el tall (jo li dic tronc jeje), els traurem les fulles exteriors, fins arribar a la part més blanquinosa, i les tallarem a daus.
  4. Quan la ceba estigui tova (sobre tot és important fer-ho a foc lent perquè la ceba es crema de seguida), hi afegirem les carxofes tallades a daus.
  5. Remenarem durant dos minuts i, per últim, hi afegirem l’arròs.
  6. Barrejarem bé l’arròs amb la resta d’ingredients durant uns dos minuts més i cobrirem la mescla amb aigua i un rajolí de vi blanc.
  7. Amanirem amb sal, orenga i alfàbrega, i deixarem depurar l’aigua mentre es va coent l’arròs a foc mig. Això suposa més o menys uns 25 minuts.
  8. Si l’aigua s’evapora abans de que l’arròs quedi tou no hi ha cap problema en afegir més aigua.  
 


9 comentaris:

  1. És saníssim, aquest plat, i hem d'aprofitar la temporada de carxofes! Petons

    ResponElimina
  2. M'encanta aquest arros amb verduretes....Felicitats per aconseguir-ho!!! Salut!

    ResponElimina
  3. que bones les carxofes, i a l'arròs són genials! petons

    ResponElimina
  4. Que buena combinación, verdura y arroz, me gusta!!!
    Besos

    ResponElimina
  5. El arroz es un vicio y esta receta es una delicia!

    Besos.

    ResponElimina
  6. Muy buena pinta, además de ser una receta saludable. Un saludo desde la tienda de productos Gourmet que seduce los sentidos: Productos de alimentación
    Os invitamos a seguirnos en las redes sociales:
    Twitter: http://bit.ly/PLjW2l
    Youtube: http://bit.ly/Xl58PG
    Facebook: http://on.fb.me/PXMJ7s

    ¡Os seguimos!

    ResponElimina