Translate

dilluns, 17 de desembre de 2012

BOLES DE GALETA



Dons aquesta vegada volia fer alguna recepta original, dolça i que no estigués a la meva cuina durant dies i dies!!, Així que vaig optar per fer boletes de xocolata, de l'estil d'unes que es troben al super (que sincerament no recordo com es diuen però que estan boníssimes!!).
Tot i això, he intentat fer-ne la meva verssió, així que a diferència de les del super que comento que són d'arròs inflat, jo he fet la típica recepta de galetes de manetga, introduint xips de xocolata i vainilla.

Per descomptat que a casa van volar!! jaja, així que en certa manera es pot dir: Objectiu complert!
Per a la pròxima vegada, em falta millor l'exterior, que una bona presentació fa moltíssim!

Dons bé aquí va la recepta:



Ingredients
- 115g demantega a temperatura ambient
- 55g de sucre blanc
- 100g de sucre morè
- 2 cullerades de llet
- 1/2 culleradeta d'extracte de vinilla
- 135g de farina
- 1/2 culleradeta de sal
- 90g de xips de xocolata
- Candy melts o una rajola de xocola negra per fondre
- Boletes per decorar

Dificultat: mitja

Quantitat estimada: 20 boletes de galeta

Temps estimat de preparació: 45 minuts


 Les boletes de galeta en si ja van quedar delicioses, i en vaig deixar algunes sense arrebossar per els moments de menys ganes d'empalagositat.



Passos


  1. Primer de tot batrem la mantega amb els dos tipus de sucre fins que la barreja quedi clara (més o menys uns tres minuts).
  2. Incorporarem la llet i la vainilla. Barrejarem bé i hi incorporarem  la farina i la sal. Batrem uns minuts fins que la barreja sigui homogènia.
  3. Incorporarem els xips de xocolata i farem boletes amb la massa.
  4. Introduirem les boletes al forn preescalfat a 180º i ho deixarem coure durant uns 8 minuts.
  5. Al cap de 8 minuts traurem les boles del forn, que ja no seran boles, i les deixarem refredar un minut.
    Llavors tindrem que tornar a fer boles amb la massa que ens haurà baixat.
  6. Tornarem a introduir les boletes al forn durant 5 o 6 minuts més i les traurem, deixant-les reposar fins que refredin.
  7. Desfarem  la xocolata i els Candy Melts i banyarem les boles en  elles. Les deixarem reposar sobre un paper vegetal fins que endureixin.
  8. Les boles es poden decorar al gust.


Aquest és el resultat, espero que us agradi!!



11 comentaris:

  1. Apa, que xules!! I deuen ser boníssimes! M'encanten els cruixents dolços recoberts de xoco... i si és rosa ja hi dónes un toc de fantasia i tot!! Petonets

    ResponElimina
  2. M'encanten per tenir-les preparades aquest dies de tantes visites!

    ResponElimina
  3. Qué rico, Dios mio!!!. Guárdame unos pocos, porfa...!!!. Tienen una pinta estupenda. Con tu permiso, me copio la receta. Un besiño.

    ResponElimina
  4. Qué delicia guapa, me encanta la idea!! Se ven exquisitas!
    Un beso y que tengas una buena semana!!

    ResponElimina
  5. Tan quedat unes boletes de galeta moníssimes :) Però el millor de tot és que deuen ser delicioses ^^
    M'encanta la idea, amb el teu permís, me la apunto :)

    Molts petons :D

    ResponElimina
  6. Pues no cual serán las del mercado pero debo decirte que tienen una pinta, yo si las tengo delante creo que sería como comer pipas.
    Besines

    ResponElimina
  7. Es veuen espectacular, segur que están bonissímas. Em quedo en la teva cuina.
    Muxus

    ResponElimina
  8. Pues además de originales son una delicia!!!

    Mil besos.

    ResponElimina
  9. Son preciosos y tienen que estar de rechupeteeeeeee. Gracias Muakkkk

    ResponElimina
  10. Están para darlas unos mordisquitos, que ricas, besos
    Sofía

    ResponElimina