Translate

diumenge, 30 de desembre del 2012

TRONC DE NADAL




Ingredients per a la massa
- 75 grams de farina
- 50 grams de Maizena
- 5 ous grans
- 125 gramos de sucre 
- 1 cullerada de sucre avainillat
- un pessic de sal

Ingredients per a la mousse
- 300 ml de nata líquida per montar
- 150 grams de sucre glass 
- 100 grams cacao en pols

Ingredients per a la covertura
200 grams de xocolata de covertura d'un60 %  o 70 % de cacao
- 50 ml de nata líquida per a montar  

Dificultat: alta

Quantitat: per a 7 persones

Temps estimat de preparació: uns 35 o 40 minuts, més les 3 hores de repòs

Passos


  1. Primer de tot prepararem el farcits:
    Muntarem la nata (que tindrà que estar ben freda), i la barrejarem amb el sucre glass i amb el cacau en pols.
    Guardarem la barreja a la nevera.
  2. Ara començarem amb el brioix:
    Escalfarem el forn a 180º.
    Separarem les clares dels rovells i en un bol posarem tots els rovells i dues clares.
    Batrem els cinc rovells i les dues clares amb el sucre i el sucre avainillat fins que formem una mescla cremosa.
  3. En un altre bol posarem les 3 clares restants a punt de neu amb una mica de sal.
    quan les tinguem muntades, les barrejarem  amb la mescla anterior (amb una espàtula).
  4. Afegirem, de mica en mica, la farina i la Maizena (tamisades).
  5. Col·locarem un paper de forn  en una plata de forn i  avocarem  tota la barreja.
    Amb una espàtula repartirem tota la barreja  fins que quedi llisa.
    Ho posarem al forn durant 18 minuts.
  6. Quan el brioix estigui llest (ha de quedar esponjós) el traurem del forn i l’avocarem sobre un altre paper de forn.
    Traurem l paper de forn que havíem col·locat a sobre i deixarem que el brioix es refredi (uns 20minuts).
  7. Quan tinguem el brioix fred, hi repartirem per sobre la mousse.
    Enrotllarem el tron de Nadal i l’enrotllarem amb paer de plata per tal de que quedi ben pres.
    En reservarem a la nevera durant una hora.
  8. Un cop passat aquest temps, agafarem la xocolata per a la cobertura  i el fondrem junt a la nata. Ho barrejarem bé i ja tindrem la xocolata llesta per a la cobertura. .
  9. És recomanable tindre unes tres horetes el tronc de Nadal dins de la nevera.
  10. Abans de servir hauríem de deixar el tronc una hora fora de la nevera per tal de que la xocolata quedi més ferma.
 

8 comentaris:

  1. quina bona pinta!!! ojalà en pogués agafar un trosset per postres.....nyyyam!! petons i bon cap d'any!!!

    ResponElimina
  2. ummmmmmmmm muy buena`pinta. saludos y feliz entrada y salida de año.

    ResponElimina
  3. Que bonito te ha quedado.
    Un saludito

    ResponElimina
  4. UMMMMMMM, '''que bó!!!


    FELIÇ ANY NOU 2013

    ResponElimina
  5. Que pinta dios bendito¡¡¡. me comia ahora un trocito, feliz año nuevo¡¡¡

    ResponElimina
  6. Lo primero feliz año nuevo y madre mía que rico tuvo que estar ese tronco, por casualidad no sobró nada, jejeje, besos
    Sofía
    Milideasmilproyectos

    ResponElimina