Translate

dimarts, 30 d’octubre de 2012

CHAPATI I PITA


Aquesta recepta la vaig fer ja fa alguns dies. Era dissabte i abans de mirar una pel·lícula amb un bol enorme de crispetes, varem decidir fer un pita casolà.

A més a més, des de que he descobert la fàcil i ràpida recepta del pa indi o chapati, no puc passar sense ell. M’encanta, i a més a més, dona peu a moltes variants!
  


Ingredients per al chapati
- 2 tasses de farina
- una cullerada d'oli
- una culleradeta de sal
- menys d'una tassa d'oli
- sèsam (opcional)

Ingredients pel faricit del pita
- encima
- tomàquet
- pebrot
- carn de vadella
- patates rosses
- salsa pita

Ingredients salsa pita
- 200 grams de iogurt grec
- 2 dents d'all
- 1 cogombre
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de llimona

- sal al gust
- pebre

Dificultat: Fàcil pels chapatis i mitja pels pita

Temps estimat de preparacio: 15 minuts de repòs, 10 minuts de preparació pels chapatis i 10 minuts més pel pita

Passos pel chapati

  1. Barrejarem la Farina amb la sal, i hi afegirem la cullerada d’oli.
  2. Un com ben barrejat, hi anirem afegint l’aigua molt a poc a poc mentre anem barrejant fins que ens quedi una massa consistent, elàstica i que no se’ns enganxi a les mans.
  3. Quan ja tinguem la massa, la taparem amb un drap i la deixarem reposar durant 15 minuts.
  4. Un cop passat aquest temps, amassarem una altre vegada per treure l’aire que s’hagi pogut formar.
  5. Dividirem la massa en boletes i les estirarem amb un corró.
  6. En aquest moment és quan hem d’afegir els extres que vulguem al chapati. Per exemple jo hi solo extendre granets de sèsam i els enganxo amb el corró.
  7. Escalfarem una cullerada d’oli a la paella i a foc mig, tirant cap a baix, courem cada un dels chapatis fins que quedin ben rostits.
Passos per la salsa de pita


  1. Escorrerem el suero del iogurt, i el posarem en un bol.
  2. Ratllarem el cogombre i el barrejarem amb el iogurt.
  3.  Courem l’all per tal de que s’estovi i el posarem a la barreja.
  4. HI afegirem, l’oli, la llimona, la sal i la pebre al gust i finalment ho passarem tot per la batedora elèctrica.


    Passos pel pita
    1. Agafarem dues boletes de massa de chapati i les estirarem. Quan les tinguem rodones les posarem una a sobre de l’altre i amb els dits les unirem per un dels extrems.
    2. Posarem la massa a coure a foc lent, vigilant de anar obrin l’extrem de l’obertura amb un ganivet.
    3. Mentre es cou la massa, en un bol barrejarem el tomàquet, l’enciam i el pebrot tallat a tries fines.
    4. Quan tinguem la massa cuita , l’omplirem amb un grapat de barreja d’enciam, a sobre un grapat de vedella feta a la panxa tallada molt fina, un grapat més d’encimat i a sobre de tot patates rosses.
    5. Finalment hi afegirem una cullerada generosa de salsa de pita.

13 comentaris:

  1. Dona.. a mi el pa de pitta també em xifla, tant o més que la pròpia salsa de iogurt amb menta, em podria estar una setmana sencera menjant aquesta delicia jeje
    Però mai m'he atrevit a fer la massa! un dia a veure si perdo la por...

    ResponElimina
  2. Aquests sopars ràpids-internacionals m'encanten... la pel·li que et transporta, i els gustos del sopar encara més! Fa molt bona pinta, amb les salsetes... Petons

    ResponElimina
  3. Que aspecto más bueno tiene esta pitta, a mi me gustan más las hechas en casa que fuera, es que me sientan mucho mejor. Riquísima. La pondre en práctica.
    besicos,

    ResponElimina
  4. No conocía estos panes, Ester, pero tienen muy buena pinta, y ya me apunto la receta para prepararlos estos días, que seguro que nos apetece.
    Me encantan tus recetas, siempre son muy originales.
    Un beso
    Elena

    ResponElimina
  5. Hola Ester!! Ara t'estic escribint un email, pero et comento la recepta primer!!! Perdona si estic mig desaparescuda!! Saps que tard o d'hora, vindré a veure't!!
    Mmm m'encanten les pites!! Jo mai he fet la pasta, sempre la compro en el mercadona o en el carrefour, perquè soc un desastre per fer masses.. pero a veure si m'animo un dia, perque segur que no té ni punt de comparació amb les comprades :)
    M'agrada molt la recepta, té una pinta espectacular, jo també acostumo a fer la salsa de iogurt casera i probaré de fer-la com tu, ja que hi ha un pic de diferencia!

    Guapíssima, tens un regalet en el meu blog per tu, espero que t'agradi :) Estem en contacte!
    Un petonas

    ResponElimina
  6. Me fascinan! Que apetitosos se ven, los rellenos fabulosos.

    Besos.

    ResponElimina
  7. Que rica tiene que estar esa pita, me encanta, besos
    Sofía
    milideasmilproyectos.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Delicioso Ester!! Quizás algún día me anime a hacer masas como ésta que tienen un aspecto exquisito, la salsa de yogur la hago muy parecida, me encantó!!
    Besitos

    ResponElimina
  9. Hola Ester, aqui estoy , gracias por tu visita y por quedarte como seguidora, por supuesto yo tambien me quedo en tu cocina, un beso

    ResponElimina
  10. Ester que delicia de receta!! La apunto en pendientes, me ha encantado...

    Besitos...

    ResponElimina
  11. Te vengo siguiendo desde un comentario que has dejado en mi cocina virtual y me alegra mucho que lo hayas hecho porque así he podido descubrir tu rincón y menuda delicia con la que me das la bienvenida! me hago seguidora desde ya, no quiero perderme ninguna de tus nuevas publicaciones.

    Besos

    ResponElimina
  12. Hola Ester,
    et devia la visita i fins avui no ho faig. Em quedo per aquí. Et continuaré visitant. M'agrada,
    Nani

    ResponElimina