Translate

diumenge, 14 d’octubre de 2012

SOPA XINA DE SOJA I VERDURES I 4º I 5º PREMI

 

Avui toca una recepta típica de Xina, la veritat és que així a cop d’ull potser no crida massa l’atenció, però te un gust  molt característic de les receptes d’aquest país, i fins i tot, al tenir aquest toc de soja, està molt bé per acompanyar amb un plat de sushi.

A més a més, omple moltíssim i és molt baixa en calories, que abans de les festes que ens van esperant sempre va bé tenir receptes d’aquest tipus a ma jeje.

Ingredients:
- 1 litre d'aigua
- 4 pastanagues
- 1 nap
- 3 xapinyons grossos
- 2 talls d'api
- soja
- curri
- clau en espècie

Dificultat: molt fàcil

Quantitat: 1 litre de caldo

Temps estimat de preparació: 30 minuts

Passos: 

  1. Primer de tot posarem un litre d’aigua a bullir.
  2. Mentre esperem que l’aigua bulli, tallarem la verdura a trossos no massa petits per tal de poder trobar-ho llavors en la sopa (la pastanaga la tallarem a rodanxes  i els xampinyons per la meitat).
  3. Afegirem les verdures tallades a l’aigua, i hi afegirem un raig generós de soja, la quantitat que desitgeu que curi i 3 claus.
  4. Deixarem la preparació a foc lent durant  uns 20 minuts, o fins que les verdures quedin tendres. Hi traurem els claus.
  5. Ho posarem en bols i just abans de servir hi afegirem un grapadet de soja (de la de pot).
 






Bé, i aquí el meu quart i cinquè premi!!! Que m’arriben de la Carmen de http://amimaneracocinando.blogspot.com.es/ i la Laura de http://queteapetecehoy.blogspot.com!!
Què dir? És que jo sóc molt “pava” amb aquestes coses, i em fa moltissima il·lusió que la gent pensi en mi, i més d’aquesta manera! I el penssar que hi ha molts blogs a qui premiar i que s’ho mereixen mes que no pas jo, però no! L’escollida sóc jo...dons em fa sentir bé, perquè enganyar-nos!

I be, a la Carmen no la conc massa, però si que puc dir que cal que us passeu pel seu blog perquè us hi quedareu. A mi m’ha enganxat amb moltes receptes, però aquesta última de amanida de cigrons, la plata d¡aperitius i el brioix amb trossets de xocolata... mmmmmm!! Sense paraules!

I de la Laura, dons amb ella ja ens coneixem un pel més! Tot i que mai em canso d’anar coneixent coses d’ella perquè fa que m’hi identifiqui molt, i la veritat pel que sé d’ella és una gran persona!
Laura !! ets una persona super atenta i detallista (al menys pel que em sembla a través d’aquesta pantalleta del portàtil jeje) i em fas sentir entesa en molts aspectes de la meva vida present. Fas que pensi que hi ha algú molt semblant a mi en algun lloc de Catalunya i no sé perquè però mira em gratifica bastant.
I m’han encantat les teves paraules cap a mi en la publicació d’aquest premi!
I del seu blog com ja he dit en moltes ocasions m’hi considero addicta, perquè si ets fan del menjar sa i bo no te’n desenganxaràs!

Moltes gràcies a totes dues! Una abraçada molt forta i a continuar amb aquests preciosos blogs als que m’aniré passant sense cap dubte!!

Les preguntes que haig de respondre son:

  1. ¿Cuando empezaste a cocinar?Quan vaig començar a escriure el blog!

  2. ¿Porqué decidiste empezar con el blog?Perquè em va costar molt trobar receptes fàcils i amb ingredients sensills, i el meu objetius es presentar recptes bones o i accessibles.

  3. ¿Dulce o salado?Dolç!
  4. ¿Se te resiste alguna receta de cocina?Moltes!!!, especialment tot el que siguin carns!

  5. ¿Cuál es tu receta salada preferida?Pasta de full amb sobrassada vegà i formatge de cabra.

  6. ¿Cuál es tu receta dulce preferida?El sasher!

  7. ¿Cuál crees que es el mejor país para comer?Per mi Japó, al Xina i Tailandia sense cap dubte!

  8. Un libro que consideres imprescindible en tu vidaEl primer dia! de Marc Levy

  9. ¿Qué ingrediente no puede faltar en tu cocina?La pasta, el curri, l'orenga, el tomaquet i el formatge!

  10. ¿Qué te gustaría que te regalaran para Navidad?Un wok.

  11. ¿Tienes alguna meta en proyecto? ¿Tu mayor logro/meta conseguido en el 2012?La major aconseguida, les notes! La que tinc pendent de aconseguir, millorar-les més!



    Les preguntes que jo proposo són:

    1. Perquè un blog de cuina?
    2. Millor cuinar per tu o per algú?
    3. Carn o peix?
    4. Millor muffin, magdalena o cupcake?
    5. Algun blog que t'inspiri.
    6. Et mires algun programa de televisió de receptes?
    7. Què et falta a la cuina per ser perfecte?
    8. Quin ingredient no utilitzaries mai?
    9. Quin utensili no deixes anar mai?
    10. T'agrada el picant?
    11. Un desig....

    I finalment els blogs que proposo són:

    1.
    La Maria de http://mariatesouro.blogspot.com.es

    2. La Pilar de http://cocinandoenunrincondelmundo.blogspot.com.es/

    3.
    Isa de http://lasrecetillasdeisa.blogspot.com.es/

    4. Elena de http://cocinandoenarealonga.blogspot.com.es/

    I no en poso més com sempre per falta de temps, i perquè l'internet ha decidit confabular-se contra mi!!!!!!!!!

       




14 comentaris:

  1. Que rico! Con lo que me gusta la cocina asiática no me puedo perder esta sopa!

    ResponElimina
  2. Oooohhhh!!! muchas gracias por pensar en mí a la hora de repartirlo!!! jejeje... Tienes toda la razón, hace mucha ilusión cuando recibes uno!!jejeje.. Un besito, muchas gracias y sobretodo muchas felicidades por tu merecido premio!! ;)

    ResponElimina
  3. A veureee... per on començo??? La recepta m'ha agradat moltíssim! Son de les que m'agraden a mi.. bones i sanísimes!! Perque de calories poques poques.. mai l'he probat de fer, pero m'has donat una idea de què fer per sopar un dia d'aquestos!! Ja tornaré a passar-me i et diré com m'ha sortit!! Al meu novio no li agradarà massa, perque això de les verdures no li van, pero a mi si!!!! Per cert, m'has d'explicar lo de vegetariana!! Que em vas dir que era una larga historia, pero m'encantaria saberla quan tinguis un miqueta de temps per escriure'm :)

    Segon, qué bonic el canvi d'estetica del blog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! T'ha quedat preciòs!!!!!!!!!!! Jolines, jo també vull que el meu quedi aixi de bonic!! A més, mostres alegria, simpatia, ai no sé.. quan he obert la pàgina, m'he quedat bocabadada!! Diga'm com ho fas!!

    I desprès, gràcies per les teves paraules! Últimament, a causa del ajetreo diari no parlem igual que abans, però m'enrecordo molt de tu!! I espero que tot vagi molt bé. M'ha agradat molt la resposta de les bones notes aconseguides!! Per mi, tambe és una meta aconseguida i per aconseguir, ja que sempre poden ser millors!!
    Ah! I m'has fet pensar que era una psicópata asesina!!! Amb el comentari de: "ets una persona super atenta i detallista, al menys pel que em sembla a través d’aquesta pantalleta del portàtil jeje)" T'ho juro m'he estat rient una bona estona!! Digo: "jooooo!! Que sóc tal cual em mostro!!! jaja i he pensat en lo típic de psicopatas asesins!!
    No enserio, ja saps que estic aqui pel que necesitis i penso en tu per donar-te un premi, perque te'l mereixes aquest i molt més. Considero que ets una noia molt bona i que encara que no ens coneixem, podem establir una amistat blogueril molt bonica :) Sempre que em deixis ser aquí.

    Un petó i que vagi molt bé el començament de setmana :)

    ResponElimina
  4. Que rica sopa la de hoy, desde luego apetece ya con este tiempo. Muchas gracias por tus palabras Esther y enhorabuena por estos merecidos premios.
    Un beso

    ResponElimina
  5. Muchas Gracias, Ester, y enhorabuena por los premios, me hace mucha ilusión que hayas pensado en mí. Espero no tardar mucho en responder tus preguntas.
    Me ha encantado tu sopa china, me la apunto, que tiene muy buena pinta y parece muy facilita.
    Un beso
    Elena

    ResponElimina
  6. Gracias Ester por seguirme y por supuesto yo también me quedo!!!! Qué maravilla de sopa y qué sana!! Me encanta!! Seguimos en contacto!!

    Besos...

    ResponElimina
  7. Hola Ester, mil gracias por tu visita a mi blog, me encantó el tuyo, tienes recetas asombrosas, así que ahora mismo me hago seguidora... besos
    Esmeralda

    ResponElimina
  8. Que rica, me gustan mucho las recetas orientales. Esta sopa es ideal como primer plato!! Besos desde Cocina con Marta!!

    ResponElimina
  9. Hola Esther, gracias por tu visita. Me encanta el tuyo y ya te tengo en mi lista d eblogs favoritos. Besitos

    ResponElimina
  10. gracias por tu visita, me quedo por aquí, voy a dar un vistazo, bsts

    ResponElimina
  11. Me parece una sopa bien rica y sana. Aqui me quedo viendo tu blog. Besos :)

    ResponElimina
  12. Hola Ester,
    A mi también me encanta Marc Levy (tengo unos cuantos libros suyos) y Asia. He estado mucho en China, por trabajo, y me encanta su cocina. Y la cocina japonesa, también la he podido descubrir más este verano y me gusta aún más que antes de ir!
    Seguiré visitando tu blog, me gusta mucho! Y enhorabuena por tu premio claro!

    ResponElimina
  13. Y muchísimas felicidades por los premios!!
    Besos
    Esmeralda

    ResponElimina
  14. Nos encantan las recetas orientales, una forma de cambiar nuestra cocina!
    http://juegodesabores.blogspot.com.es/

    ResponElimina