Mitarashi Dango es la paraula japonesa
utilitzada per a denominar aquestes boletes fetes amb faria d’arròs.
No sé si us sonarà massa, però és una recepta
bastant típica de Japó. I a més a més, d’estar deliciosa és una recepta molt versàtil
perquè partint de la recepta mare en pots fer grans varietats.
De fet, amb la mateixa base i diferent farcit es pot utilitzar la recepta com a entrant, per exemple amb salsa de soja, o bé com a postres amb salsa de xocolata.
De fet, amb la mateixa base i diferent farcit es pot utilitzar la recepta com a entrant, per exemple amb salsa de soja, o bé com a postres amb salsa de xocolata.
Per últim, cal dir que el farcit típic es d’asuki
(mongeta vermella japonesa), i tot i que m’encanta el gust d’aquesta llegum,
avui he preferit fer un farcit fàcil i pràctic.
Ingredients
- 2 tasses de farina d'arròs
- 2 tasses de farina d'arròs
- 1 culleradeta de sal
- 1 cullerada d'oli
- 1 got d'aigua
- formatge de cabra
- formatge de cabra
Ingredients per a la salsa
- 2 cullerades de salsa de soja
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1 cullerada de caldo vegetal
- 1 culleradeta de Maizena
Dificultat: fàcil
Temps estimat de preparació: 20 minuts
Quantitat: 4 pinxos
Passos
- Posarem una olla amb aigua a foc fort per a fer-la bullir.
- Mentre esperem a que l’aigua bulli, en un bol barrejarem la farina d’arròs amb la sal i l’oli.
- Quan ho tinguem ben barrejat (sempre amb una espàtula de fusta) hi anirem afegint la farina (molt a poc a poc) i barrejarem amb les mans fins que tinguem una massa homogènia que no se’ns enganxi a les mans.
- Amb aquesta massa farem boletes de la mida d’un tomàquet cherri i a dins hi posarem un trosset de formatge de cabra.
- Arrodonirem la boleta d’arròs i quan les tinguem totes fetes les posarem dins de l’aigua bullint.
- Deixarem que bullin fins que flotin dins l’aigua.
- Quan estiguin fetes les traurem i les deixarem damunt d’un paper de cuina per tal de que absorbeixi l’aigua.
- Mentre estant, en una olla petita posarem tots els ingredients de la salsa i ho barrejarem bé.
- Ho posarem al foc fins que la salsa tingui una bona consistència.
- Per servir, punxarem 3 o 4 boletes amb una palet per a pinxos i hi
posarem la salsa per sobre.
No conocía esta receta... Es toda una pasada! Además, me encanta la cocina asiática!
ResponEliminaMe encanta Ester!! La receta es perfecta, se me ha hecho la boca agua!! Tomo nota!!
ResponEliminaUn beso
Esmeralda
Una delicia total, me encanta la receta completamente!
ResponEliminaostres saps que fa poc vaig publicar una recepta semblant de les boletes d'arròs!?? mirate'l a veure si t'agrada! la teva versio em sembla fantastica! petons
ResponEliminaHola Ester, qué receta tan maravillosa, me encanta la comida japonesa..la harina de arroz se consigue con facilidad?? Me voy a fijar para poder hacerla..
ResponEliminaBesitos...
Holaaaa! Muchas gracias por pasartee!! Yo la compro en Mercadona ;)
EliminaM'agrada molt el mejar asiàtic, així que guardo la recepta.
ResponEliminaUn petó.
Que ricos deben de estar, y sobre todo qué originales. Me quedo con la receta para hacerla.
ResponEliminaMil gracias.
Perdona per haver arribat tard, però he estat malalta i totalment desconectada! Ara que he tornat he vist aquells panellets d'aquí abaix i se m'ha obert la gana del berenar, quina dolçor més bona noia... i Aquestes boletes d'arròs no les he sentit mai, i això que he visitat japonesos!
ResponEliminaMoltes gràcies pel premi guapa, mil petons! ;)
No lo conocía pero me ha gustado mucho la receta!
ResponElimina