Translate

dijous, 13 de setembre de 2012

MACARRONS GRATINATS


Si,ho sé. És una de les receptes més típiques dels llibres de cuines, i sobretot sobretot és una recepta de tota la vida. Però, qui es pot resistir a uns macarrons gratinats??
Jo està clar que no, i com que mai abans m’havia posat a cuinar-ne he aprofitat el meu penúltim dia de vacances per començar. 

Ingredients
 - Un paquet de macarrons
 - Una llauna de tomàquet triturat
 - mitja ceba
 - 300 grams de carn picada
 - una tarrina de bacó tallat
 - formatge ratllat
  - sal
 - oli
 - orenga 

Dificultat: fàcil

Temps estimat de preparació: 20 minuts

Quantitat: per a quatre persones

Passos:

  1. Primer de tot posarem aigua amb oli i una miqueta de sal  a bullir i engegarem el forn a 200º
  2. Quan l’aigua bulli, hi tirarem els macarrons i els remourem perquè ens quedin de forma uniforme. A partir d’ara i  durant els pròxims 10 minuts (que és el tems que han de bullir) els remourem una sola vegada, dons així evitarem que se’ns enganxin.
  3. Mentre tenim els macarrons bullint, posarem en una paella amb oli ceba picada i la dorarem. 
  4. Després hi afegirem la carn picada i quan la tinguem cuita, també el bacó.
  5. Finalment hi afegirem el tomàquet i ho deixarem uns dos minuts perquès es cogui tot junt.
    Ho amanirem amb una mica de sal i orenga, sempre al gust.
  6. Escorrerem la pasta i la barrejarem amb la salsa de tomàquet.
  7. En un recipient apte pel forn untat amb mantega, escamparem una capa de macarrons, després una capa de formatge rallat i després una altre capa de macarrons.
  8. Finalment, farem una beixamel (la recepta la deixo a continuació), i la posarem a la capa superior, acabant-la amb una bona dosis de formatge rallat.
  9. Ho gratinarem al forn durant uns 10 minuts (evitant que es cremi), et voilà!!!


BEIXAMEL

Ingredients
 - 2 cullerades de mantega
 - 4 cullerades de farina
 - llet (la quantitat dependrà de l'espessor que es desitgi)
 - sal
 - nou moscada

Passos: 
  1. Posarem dues cullerades soperes plenes de mantega en una olla més aviat petita, i la anirem fonent a foc lent.
  2. Quan tinguem la mantega fosa hi afegirem quatre cullerades de farina blanca.
  3. I mentre amb una ma, i amb l’ajuda de la batedora de ma anem barrejant hi anirem afegint llet.
  4. Quan tinguem l’espessor desitjada i afegirem una mica de sal i una mica de nou moscada.
 


3 comentaris:

  1. Una recepta típica de tota la vida, pero boníssima! T'han quedat amb una pinta estupenda i ho has explicat tot molt bé. Un petó :)

    ResponElimina
  2. Jo també els volia fer, és veritat, són els de tota la vida per això deuen agradar tant!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  3. quina gana m'ha entrat! amb betxamel han d'estar boníssims. Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina