Translate

dijous, 6 de setembre de 2012

STRUDEL DE CARN



Aquest cop us deixo una recepta senzillíssima i perfecte pels amants de les pitzes i dels pastissos de carn.

Això sí, he de reconèixer que avui m’he trobat amb un petit problema a l’hora de muntar l’strudel, dons he estat poc pràctica i l’he muntat sobre el marbre, en canvis de fer-ho sobre la plata del forn. De manera que a l’hora de fer el traspàs, la massa no ha resistit i ha cedit sota el pes de la carn.
així que ja sabeu, animeu-vos a preparar aquesta deliciosa recepta però apreneu dels errors dels altres i munteu l’strudel sobre la plata del forn o sobre un recipient apte per resistir la calor. 

Ingredients per la massa
 -  300 grams de farina
 - oli
 - sal
 - sucre
 - 1 ou
 - 1 rovell d'ou (per pintar el prepaparat abans de posar al forn)




Ingredients pel relleno:
 - 300 grams de carn picada
 - 1 patata gran o 3 de petites
 - 1 tomàquet mitjà
 - mozarella
 - 1 ou
 - un raig de llet
 - sal
 - orenga (al gust i de manera opcional)



Dificultat: molt fàcil

Temps estimat de preparaió: 75 minuts de preparació i 45 de cocció

Quantitat: per a 4 persones 

Passos


  1. Primer de tot procedirem a fer la massa de l’strudel.
    Per a fer-ho, començarem posant la farina en forma de corona sobre el marbre. Afegirem un polsim de sal i de sucre al centre, i un nou.  Barrejarem amb les mans, sempre de dins cap enfora, i hi afegirem 100 ml d’aigua.
    Barrejarem amb força durant 5 minuts per tal de que la massa ens quedi llisa i elàstica.
  2. Amb la massa (que ha de quedar flexible però no enganxosa) farem la forma d’un panet i ho guardarem en un recipient tancat a temperatura ambient, durant 1 hora.
  3. Quan hagi passat tres quars d’hora, engegarem el forn a 200º i començarem a preparar el preparat de dins de l’strudel.
  4. Per a fer el preparat posarem en una paella amb força oli les patates tallades a daus molt petits (si vols optar per la versió sana, les pots bullir. Amb 10 minuts ni haurà prou si les bulls ja tallades a daus petits).
  5. En una paella posarem a coure la carn picada amb un polsim de sal i un altre de orenga (o pebre si ho prefereixes).
    A la carn i afegirem el tomàquet ben net i tallat a dauets molt petits.
    I quan tinguem la carn feta barrejarem aquest preparat amb les patates.
  6. Seguirem barrejant un nou amb un pel de sal, un raig de llet i la mozarella tallada a dauets.
  7. Quan ho tinguem tot preparat, ho reservarem, i estirarem amb un rodet la massa de l’strudel de manera que ens quedi un rectangle de 30 cm x 50 cm.
    Col·loca la massa estirada sobre la plata del forn prèviament untada amb oli, o bé sobre un recipient resistent al calor també untat.
    Un  cop estirada la massa, tirarem la barreja d’ou i a sobre hi posarem la barreja de carn, tomàquet i patata.
  8. Finalment tancarem l’strudel com si es tractés d’un caneló i el col·locarem al forn durant uns 45 minuts.
    Sobretot es important controlar que no es cremi a partir del minut 30.

Bona sort!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada