Translate

dimecres, 17 d’octubre del 2012

SACHER VEGÀ




Aquest és el meu primer Sacher! Però no només això, sinó que és el meu primer pastís de 3 pisos, i pensava que mai no en podria fer cap!
Com sempre dic, al final ha estat més fàcil del que jo pensava. Tot és tenir paciència i deixar fer tranquil·lament. Però no si són necessaris massa ingredients ni excessiva feina.
Així que, com sempre, us animo a provar-ho!

 





Com podem veure, primer vaig fer un Sacher normal, però el vaig aprofitar (o més ben dit, l’objectiu del pastís era..) per felicitar a la meva parella, que és addicte a la xocolata, i en general a tot el que sigui dolç!

No va durar ni un dia!!!

Ingredients per a la massa:
- 300 grams de farina de blat
- 225 grams de sucre morè
- 1 culleradeta de sal
- 60 grams de cacu en pols
- 2 cullaredetes d'impulsor (jo vaig utilitzar Llevadura Royal)
-  1 cullaradeta de bicarbonat
- 250 ml d'aigua
- 130 ml d'oli de girasol
- mermelada de maduixa

Ingredients per a la cobertura:
- 200 grams de xocolata del 70% de cacau
- 150 grams de margarina
- 50 ml d'oli de girasol

Ingredients per a la decoració: 
- crema de vainilla
- xips de xocolata



Quantitat: per a 12 persones

Temps estimat de preparació: 40 minuts

Dificultat: Mitja

Passos


  1. En un bol barrejarem la Farina de blat, el sucre, la sal, el cacau, el bicarbonat i l’impulsor.
  2. Afegirem l’aigua i l’oli i batrem bé fins a obtenir una massa fina i homogènia.
  3. Distribuirem la massa en 3 motlles rodons (d’uns 20 centímetres de diàmetre cada un) i ho courem al forn preescalfat a 180º fins que la massa estigui ben cuita.
  4. Reservarem en fred.
  5. Untarem dues de les ca`pes amb melmelada i farem una torre de tres pisos, col·locant a la part superior el pastís que no estigui untat amb la melmelada.
  6. fondrem la xocolata en un bol (si es fa al microones s’ha de vigilar de que no es remi), i ho barrejarem amb la  mantega fosa i l’oli de gira-sol.
    Ho emulsionarem amb una batedora de ma per evitar que quedin grumolls.
  7. Col·locarem el pastis sobre una reixa de forn i el recobrirem bé amb la xocolata i ho deixarem refredar durant tota la nit.
  8. Abans de servir podem decorar al nostre gust.

13 comentaris:

  1. Pues para ser tu primer sacher, te ha salido impresionante! Vaya pinta tan deliciosa. Perfecta. Saludos

    ResponElimina
  2. Qué sacher tan exquisita, pienso lo mismo, para ser la primera te quedó excelente y con mermelada de fresa, me encanta!!
    Besos
    Esmeralda

    ResponElimina
  3. Quina pinta, Ester! Això sí que és la bomba! El sacher és un dels meus pastissos preferits, només em modero perquè bé... és evident que de règim no és... he he. M'agrda això de la melmelada de maduixa, jo normalment l'hi poso d'albercoc. T'ha quedat preciós i si no en va quedar és que a la teva parella li va encantar, oi? Petons

    ResponElimina
  4. Hola Ester, muchas gracias por tu visita y por quedarte conmigo. Yo también me quedo por aquí, a ver si aprendemos un poco de catalán (intentaré no usar el traductor....jajaja). Por cierto, cómo puedes decirme que el brioche es complicado viendo las maravillas que haces, como ésta tarta sacher. Ay alma de cántaro, estoy segurísimo que la superas con creces y si no, ya me contarás. Muchos besos. Por cierto Ester, he podido ver que tienes la verificación de palabras. Te aconsejo que la quites, eso echa para atrás a mucha gente a la hora de comentar, aparte de que cuesta más trabajo y tiempo (ojo, es una apreciación personal) Besos de nuevo.

    ResponElimina
  5. Doncs per ser el primer t'ha quedat estupendo! El sacher també va ser dels primers que preparava a casa, jeje aixs com l'enyoro!
    Gràcies per la visita, ens veiem aviat ;)

    ResponElimina
  6. ummmmmm, qué chula y el corte estupendo, bsts

    ResponElimina
  7. MAre meva!!! Se'm fa la boca aigua!!!
    També em quedo x aquí a seguir-te!!

    ResponElimina
  8. Ester, qué maravilla de Sacher!! De verdad es de las mejores que he visto, además se puede apreciar que quedó bien esponjoso!! Enhorabuena!!

    Besitos...

    ResponElimina
  9. Hola guapa! Mare meva quin pastis més maco!! T'ha quedat espectacular!!! A més, segur que està boníssim i sembla molt i molt esponjòs!!! Mare meva.. cada vegada que veig la foto del tall del pastis, em quedo alucinada!! Quina meravella filla! Segur que el teu novi va quedar encantat amb el pastis aquest :)

    Perdona pel meu retràs en passar-me, vaig fatal de temps amb la universitat, el treball.. bueno tu m'entens!! Escolta! Apuntat el meu email: laurafabregat1991@gmail.com i així, encara que no sigui pel blog podem estar una mica més en contacte!! Es que he estat buscant el teu mail i no el trobo!! (Si vols clar!!)
    Em va agradar moltissim coneixe't una mica més amb el tema de vegetariana, em sembla molt bé tot el que em vas explicar i per a res em vas aburrir!! Em sembla una idea molt bona i tens tota la raó del món. No et diré que deixaré de menjar carn, perqué bueno, m'agrada, pero entenc perfectament el que expliques i m'encanta la teva forma de pensar. T'ho dic enserio!
    Per cert, vaig probar la teva sopa xina de soja i estava boníssima!! Em va agradar moltíssim la recepta!! Va ser tot un exit, a més, em vaig anar al llit, amb una sensació molt bona, ja que no sé.. em va sentar super bé!!

    Per cert, quan és el teu aniversari?? M'agradaria saber el dia!! :) Es una tonteria meva, pero bueno, em faria ilusió saber-ho!! I el comentari que t'ha fet Jose de la verificació de paraula, a mi em passava el mateix! Jo el tenia posa't i el vaig treure! És moltíssim més còmode pels altres blogs, perquè a vegades hi ha problemes per poder comentar!!!

    Bueno, Ester un petó molt fort, espero que estiguem en contacte :)

    ResponElimina
  10. Quin pastís, més xulo!!!! m'agrada molt el teu blog.
    Petonets

    ResponElimina
  11. Qué tarta! si esto es la primera, ya quiero ver la segunda :-)

    ResponElimina
  12. Doncs per ser el teu primer sacher, t'ha quedat espectacular.
    Gràcies per visitar el meu blog, jo també em quedo aquí seguint les teves bones receptes.

    ResponElimina