Tot i que la foto no està massa
ben feta (prometo millorar) crec que serveix per fer-se una idea del resultat
final.
Ingredients pel muffin:
- 8 cullerades soperes de
margarina
- 100g de sucre blanc (a
poder ser, fi)
- 150g de farina
- 2 ous grans
- 2 cullerades soperes de
cacau en pols
- 25g de xocolata negre per
desfer
- sucre glaç per empolvorar
Ingredients pel sobre:
- 6 cullerades soperes de
mantega
- 175g de sucre glaç
- 25 g de xocolata negre
fosa
Dificultat: fàcil
Temps estimat de preparació: 30
minuts
Quantitat: 12 unitats
Passos:
1)
Col·loca
12 motlles de paper doble sobre la plata del forn, o be si tens motlles de
silicona (és el més pràctic), unta’ls amb mantega i empolva amb farina, per tal
d’evitar que per culpa de la mantega agafi més temperatura de la prevista.
2)
Preescalfa
el forn a 180º
3)
Posa
en un bol: la margarina, el sucre, la farina, els ous i el cacau. Bat la mescla
amb la batedora (o passa a les mans directament si se’t fa difícil utilitzar
aquest aparells) fins a obtenir una mescla homogènia.
4)
Incorpora
la xocolata fosa (al bany maria o bé al microones. Si ho fas al microones
tingues en compte que es fàcil que la xocolata es cremi, per tant fes torns de
20 segons i barreja la xocolata entre cada tongada). Bat de nou la mescla i
col·loca-la en els motlles, omplint-los
fins les ¾ parts.
5)
Cou
els muffins durant 15 minuts, o fins que la massa estigui esponjosa (comprova
sempre que la massa està completament feta, punxant amb un escuradents la
magdalena. Si d’escuradents surt net, la massa està cuita).
Deixa’ls refredar sobre la reixa metàl·lica.
Deixa’ls refredar sobre la reixa metàl·lica.
6)
Per
preparar la massa que posarem sobre la magdalena, posa la mantega en un bol i
bat-la fins a obtenir una consistència esponjosa.
Incorpora el sucre glaç de mica en mica mentre vas barrejant la mescla.
Finalment incorpora la xocolata fosa i bat de nou.
Incorpora el sucre glaç de mica en mica mentre vas barrejant la mescla.
Finalment incorpora la xocolata fosa i bat de nou.
7)
Una vegada
que els muffins estiguin freds, retalla amb molta cura la capa superior (una
capa molt fina si pot ser, ja que el que retallem tan sols ens servirà per
decorar). Parteix els cercles de muffin que hagis retallat en dues parts.
8)
Posa
la barreja que has fet en una mànega pastissera (si no en tens, en pots improvisar
una amb una bossa de plàstic petita, foradant molt lleugerament una de les
puntes).
Unta amb la mànega la pasta sobre el muffin en cercles.
I finalment col·loca les parts retallades de la magdalena sobre la massa esponjosa del cupcake per tal de que semblin dues ales de papallona.
Unta amb la mànega la pasta sobre el muffin en cercles.
I finalment col·loca les parts retallades de la magdalena sobre la massa esponjosa del cupcake per tal de que semblin dues ales de papallona.
Bona sort!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada