Bueno, bueno... per fi les tenim aquí!!
Porto gairebé un any buscant temps i paciència
per decorar galetes, però entre que cada cop que les intentava fer se’m
cremaven per falta d’atenció, que no dominava l’art del glacé i que no tenia paciència per fer filigranes
amb la massa... tot plegat era un desastre.
Però després de passar-me tot el matí mirant
blogs de gent que fa uns cupcakes impressionants i unes galetes decorades
dignes de ser exposades en una galeria d’art, he decidit que era el moment de posar-m’hi.
I ja podeu veure quin és el resultat.
Està lluny de ser perfecte, ni d’estar a l’altura
de la majoria de blogs que he visitat, però per ser un inici no està pas del
tot malament.
Potser el meu gran avenç aquest cop ha estat els llaços, que potser són
els que més paciència i traça m’han requerit.
Així dons, el primer que hem de distingir és la recepta de les galetes (que jo utilitzo la simple de les galetes de mantega) i la del glaçejat per a deorar-les.
RECEPTA DE LES GALETES
Ingredients;
- 2 tasses de farina
- 1/2 tassa de sucre blanc
- 125 grams de mantega o margarina
- 1 ou
Temps estimat de preparació: 5 minuts i 8 de cocció
Dificultat: molt fàcil
Quantitat: unes 45 galetes més o menys.
Passos:
- Barrejarem la marina amb la mantega, i quan ho tinguem ben barrejat hi afegirem la resta d’ingredients.
- Amassarem fins a obtenir una massa compacta i llisa, que no s’ens hauria d’enganxar als dits.
- Estendrem la massa sobre una superfície enfarinada amb l’ajuda d’un rodet, fins a deixar la massa amb una gruxudaria de mig centímetre.
- L’últim que ens queda es tallar la massa amb les formes que més
ens agradin i coure-les al forn durant uns 8 o 10 minuts.
(Tingueu en compte que s’han de treure quan agafin color, però no quedaran dures, dons s’endureixen al refredar-se).
RECEPTA GLACÉ
Ingredients:
- 200 grama de nuvols (gominola) a poder ser de color blanc
- 400 grams de sucre glaç
- 1 cullerada de margarina
Dificultat: fàcil
Temps estimat de preparació: 15 minuts
Quantitat; per a recobrir un pastís de 25 cm de diàmetre.
Passos:
- Posarem els núvols en un bol junt a la cullerada de margarina.
- Ens mullarem les mans i esquitxarem els núvols per tal de que quedin lleugerament humits.
- Posarem els núvols amb la margarina al microones per tal de que es
desfacin. L’estona que requereix dependrà de la quantitat de núvols que hi
hagi.
Normalment n’hi ha prou amb un minut, però com que és molt fàcil que es cremin, jo recomano posar-los 30 segons barrejar i llavors 30 segons més. - Ho traurem del microones i ho barrejarem enèrgicament.
- Hi anirem afegint gradualment el sucre glaç al mateix temps que
continuem barrejant.
Arribarà un punt en el que ja no podràs continuar afegint més sucre perquè se’t farà molt difícil barrejar. Llavors tindràs que fer un volcà amb el sucre restant i posar la massa glaç al entre, i aniràs barrejant amb les mans fins a obtenir una massa compacte i que no se’t enganxi als dits. - Quan ja tenim la massa ens tocarà separar-ho en tants trossos com
colors vulguis utilitzar. I cada trosset de glaç el barrejaràs amb unes
gotes de colorant.
Tingues el sucre glaç a ma, dons és possible que al afegir les gotes de colorant és possible que la massa es torni enganxosa. Llavors hauràs d’afegir sucre fins a tornar tenir la textura desitjada. - Quan ja tenim els colors, només ens queda estendre’ls amb el rodet
i començar a deixar volar la imaginació.
CONSELLS:
-
El meu consell es que estenguis
els colors sobre una superfície espolvorejada amb sucre glaç, així evitaràs que
se’t enganxi.
-
A més a més jo recomano deixar una
capa molt fina de glaçejat, dons no a tothom li agrada el gust i és molt pesat
de menjar en grans quantitats.
-
Per últim, per tal d’enganxar les
peces de glaçejat entre elles o amb la galeta és molt útil humitejar la superfície
que vulguis enganxar.
Mencante el joc de colors de les fotus, i els gust es estupedu, avui me ne menjat i booff estan bunissimes!!! :O
ResponEliminaAi! qué cucada de galetes!! M'han agradat molt, felicitats! Jo sóc incapaç de fer aquesta decoració, encara que m'agradaria. Per cert, em podries guardar un par de galetes per demà quan em toqui esmorçar?? :)
ResponElimina