Aprofitant
aquesta setmana de vacances que tinc, he començat preparant aquests canelons de
formatge i bolets. Han quedat boníssims, i fan bastant bona pinta, com podem
veure a la foto, així que us deixo la recepta que he improvisat sobre la marxa.
Abans de
començar, faig esment en què he utilitzat la versió “light” dels productes
làctics; llet i Philadelphia. Però, evidentment, es poden utilitzar les
versions senceres sense cap problema., això sempre dependrà de les preferències
de cadascú.
A més a més,
he escollit com a formatge fos el tipus Gruyere, però pots escollir el que més
t’agradi, sempre tenint en compte que els de Cabra tenen un gust més suau.
Per últim, la
beixamel es pot fer de moltes maneres, i és evident que la més bona (i calòrica)
és utilitzant la mateixa quantitat de farina que de mantega i afegint llet fins
a obtenir la textura desitjada (afegint sempre sal i nou moscada).
Però he considerat que al utilitzar formatge cremós i per untar ja carregava massa el plat, per tant he optat per una versió més lleugera de beixamel.
Però he considerat que al utilitzar formatge cremós i per untar ja carregava massa el plat, per tant he optat per una versió més lleugera de beixamel.
Ingredients
per als canalons:
-
Plaques de canelons (jo he utilitzat les de Gallo que no
s’han de bullir)
-
½ terrina de Philadelphia
-
1 cullerada sopera de formatge per untar (a escollir)
-
Bolets (deshidratats, de pot o congelats)
-
Sal
-
oli
Ingredients per a la beixamel:
-
nou moscada
-
oli
-
sal
-
3 cullerades soperes de farina blanca
-
Llet (la quantitat dependrà de la textura que es vulgui
obtenir)
- Fotmatge per a gratinar
Dificultat:
fàcil
Temps estimat
de preparació: 40 minuts
Quantitat: 12
unitats
Passos:
1.
Primer de tot preescalfar el forn a 200º.
2.
Ara haurem de preparar la pasta del caneló. Jo he utilitzat
un tipus de placa de la marca Gallo que tan sols s’ha de posar en un bol amb
aigua calenta durant 20 minuts, i s’ha de remoure de tant en tant per evitar
que s’enganxin entre elles.
Si has escollit un tipus de pasta que necessita bullició, procedeix segons indiqui la caixa del producte.
Si has escollit un tipus de pasta que necessita bullició, procedeix segons indiqui la caixa del producte.
3.
Mentre s’estova la pasta, courem els bolets a la paella.
Tingues en compte que si has optat per la versió deshidratada els hauràs de posar
en aigua dues hores abans de coure.
Per coure els bolets, només tindrem que posar oli a la paella i deixar que es fagina foc lent i amb la paella tapada. Afegir sal al gust.
Per coure els bolets, només tindrem que posar oli a la paella i deixar que es fagina foc lent i amb la paella tapada. Afegir sal al gust.
4.
Mentre estant, posarem en un bol la meitat de la terrina
de Philadelphia i la deixatarem amb una batedora manual per tal de que agafi
cremositat.
Després hi afegirem la cullerada sopera de formatge i tornarem a deixatar.
Després hi afegirem la cullerada sopera de formatge i tornarem a deixatar.
5.
Quant tinguem els bolets cuits, els afegirem a la barreja
de formatges i tornarem a barrejar.
6.
Traurem les plaques dels canelons i els deixarem sobre
paper de cuina perquè perdin l’excés d’aigua.
7.
En una olla de petites dimensions, posarem un raig d’oli
i quan estigui calent abaixarem el foc al mínim. Hi afegirem les 3 cullerades
de farina i remourem per tal de que s’empapi amb l’oli.
Mentre amb una ma deixatem la mescla amb la batedora manual amb l’altre anirem afegint llet fins a obtenir la textura desitjada. L’ideal seria obtenir la textura d’una crema de verdures.
Finalment afegir un polsim de nou moscada i sal al gust.
Mentre amb una ma deixatem la mescla amb la batedora manual amb l’altre anirem afegint llet fins a obtenir la textura desitjada. L’ideal seria obtenir la textura d’una crema de verdures.
Finalment afegir un polsim de nou moscada i sal al gust.
8.
Finalment només ens falta muntar els canalons. Per a
fer-ho agafarem cada una de les plaques i amb una cullera hi afegirem la pasta
de formatge i bolets. Cal posar la massa seguint la direcció de les marques
verticals de la pasta. I haurem de posar força mescla per tal de que quedi gustós
però sense que ens sigui impossible tancar.
Enrotllar el canaló i col·locar en un recipient apte per a forn.
Enrotllar el canaló i col·locar en un recipient apte per a forn.
9.
Quan els tinguem tots col·locats posarem la beixamel per
sobre i incorporarem el formatge per a gratinar.
10.
Ho posarem al forn fins que es gratini el formatge, uns
10 minuts.
T'esta quedan super xuli tto el vlog, mesta sorprenen que en tan poques hore ja agi agafat tanta forma, m'agrada moltt!!!!!! segueix així!! ;)
ResponEliminauuuuummm...que ricos!!! me la apunto!! jejeje... ;)
ResponElimina