Aquest cop us deixo una recepta senzillíssima i perfecte pels amants
de les pitzes i dels pastissos de carn.
Això sí, he de reconèixer que avui m’he trobat
amb un petit problema a l’hora de muntar l’strudel, dons he estat poc pràctica
i l’he muntat sobre el marbre, en canvis de fer-ho sobre la plata del forn. De manera
que a l’hora de fer el traspàs, la massa no ha resistit i ha cedit sota el pes
de la carn.
així que ja sabeu, animeu-vos a preparar aquesta deliciosa recepta però apreneu dels errors dels altres i munteu l’strudel sobre la plata del forn o sobre un recipient apte per resistir la calor.
així que ja sabeu, animeu-vos a preparar aquesta deliciosa recepta però apreneu dels errors dels altres i munteu l’strudel sobre la plata del forn o sobre un recipient apte per resistir la calor.
Ingredients per la massa:
- 300 grams de farina
- oli
- sal
- sucre
- 1 ou
- 1 rovell d'ou (per pintar el prepaparat abans de posar al forn)
Ingredients pel relleno:
- 300 grams de carn picada
- 300 grams de carn picada
- 1 patata gran o 3 de petites
- 1 tomàquet mitjà
- mozarella
- 1 ou
- un raig de llet
- sal
- orenga (al gust i de manera opcional)
Dificultat: molt fàcil
Temps estimat de preparaió: 75 minuts de preparació i 45 de cocció
Quantitat: per a 4 persones
Passos:
- Primer de tot procedirem a fer la massa de l’strudel.
Per a fer-ho, començarem posant la farina en forma de corona sobre el marbre. Afegirem un polsim de sal i de sucre al centre, i un nou. Barrejarem amb les mans, sempre de dins cap enfora, i hi afegirem 100 ml d’aigua.
Barrejarem amb força durant 5 minuts per tal de que la massa ens quedi llisa i elàstica. - Amb la massa (que ha de quedar flexible però no enganxosa) farem la forma d’un panet i ho guardarem en un recipient tancat a temperatura ambient, durant 1 hora.
- Quan hagi passat tres quars d’hora, engegarem el forn a 200º i començarem a preparar el preparat de dins de l’strudel.
- Per a fer el preparat posarem en una paella amb força oli les patates tallades a daus molt petits (si vols optar per la versió sana, les pots bullir. Amb 10 minuts ni haurà prou si les bulls ja tallades a daus petits).
- En una paella posarem a coure la carn picada amb un polsim de sal
i un altre de orenga (o pebre si ho prefereixes).
A la carn i afegirem el tomàquet ben net i tallat a dauets molt petits.
I quan tinguem la carn feta barrejarem aquest preparat amb les patates. - Seguirem barrejant un nou amb un pel de sal, un raig de llet i la mozarella tallada a dauets.
- Quan ho tinguem tot preparat, ho reservarem, i estirarem amb un
rodet la massa de l’strudel de manera que ens quedi un rectangle de 30 cm
x 50 cm.
Col·loca la massa estirada sobre la plata del forn prèviament untada amb oli, o bé sobre un recipient resistent al calor també untat.
Un cop estirada la massa, tirarem la barreja d’ou i a sobre hi posarem la barreja de carn, tomàquet i patata. - Finalment tancarem l’strudel com si es tractés d’un caneló i el col·locarem
al forn durant uns 45 minuts.
Sobretot es important controlar que no es cremi a partir del minut 30.
Bona sort!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada