Translate

dilluns, 3 de setembre del 2012

CANELONS DE FORMATGE I BOLETS


Aprofitant aquesta setmana de vacances que tinc, he començat preparant aquests canelons de formatge i bolets. Han quedat boníssims, i fan bastant bona pinta, com podem veure a la foto, així que us deixo la recepta que he improvisat sobre la marxa.
Abans de començar, faig esment en què he utilitzat la versió “light” dels productes  làctics; llet i Philadelphia. Però, evidentment, es poden utilitzar les versions senceres sense cap problema., això sempre dependrà de les preferències de cadascú.
A més a més, he escollit com a formatge fos el tipus Gruyere, però pots escollir el que més t’agradi, sempre tenint en compte que els de Cabra tenen un gust més suau.
Per últim, la beixamel es pot fer de moltes maneres, i és evident que la més bona (i calòrica) és utilitzant la mateixa quantitat de farina que de mantega i afegint llet fins a obtenir la textura desitjada (afegint sempre sal i nou moscada).
Però he considerat que al utilitzar formatge cremós i per untar ja carregava massa el plat, per tant he optat per una versió més lleugera de beixamel. 

Ingredients per als canalons:
-          Plaques de canelons (jo he utilitzat les de Gallo que no s’han de bullir)
-          ½ terrina de Philadelphia
-          1 cullerada sopera de formatge per untar (a escollir)
-          Bolets (deshidratats, de pot o congelats)
-          Sal
-          oli

Ingredients per a la beixamel:
-          nou moscada
-          oli
-          sal
-          3 cullerades soperes de farina blanca
-          Llet (la quantitat dependrà de la textura que es vulgui obtenir)
- Fotmatge per a gratinar 

Dificultat: fàcil

Temps estimat de preparació: 40 minuts

Quantitat: 12 unitats

Passos:
1.      Primer de tot preescalfar el forn a 200º.
2.      Ara haurem de preparar la pasta del caneló. Jo he utilitzat un tipus de placa de la marca Gallo que tan sols s’ha de posar en un bol amb aigua calenta durant 20 minuts, i s’ha de remoure de tant en tant per evitar que s’enganxin entre elles.
Si has escollit un tipus de pasta que necessita bullició, procedeix segons indiqui la caixa del producte.
3.      Mentre s’estova la pasta, courem els bolets a la paella. Tingues en compte que si has optat per la versió deshidratada els hauràs de posar en aigua dues hores abans de coure.
Per coure els bolets, només tindrem que posar oli a la paella i deixar que es fagina  foc lent i amb la paella tapada. Afegir sal al gust.
4.      Mentre estant, posarem en un bol la meitat de la terrina de Philadelphia i la deixatarem amb una batedora manual per tal de que agafi cremositat.
Després hi afegirem la cullerada sopera de formatge i tornarem a deixatar.
5.      Quant tinguem els bolets cuits, els afegirem a la barreja de formatges i tornarem a barrejar.
6.      Traurem les plaques dels canelons i els deixarem sobre paper de cuina perquè perdin l’excés d’aigua.
7.      En una olla de petites dimensions, posarem un raig d’oli i quan estigui calent abaixarem el foc al mínim. Hi afegirem les 3 cullerades de farina i remourem per tal de que s’empapi amb l’oli.
Mentre amb una ma deixatem la mescla amb la batedora manual amb l’altre anirem afegint llet fins a obtenir la textura desitjada. L’ideal seria obtenir la textura d’una crema de verdures.
Finalment afegir un polsim de nou moscada i sal al gust.
8.      Finalment només ens falta muntar els canalons. Per a fer-ho agafarem cada una de les plaques i amb una cullera hi afegirem la pasta de formatge i bolets. Cal posar la massa seguint la direcció de les marques verticals de la pasta. I haurem de posar força mescla per tal de que quedi gustós però sense que ens sigui impossible tancar.
Enrotllar el canaló  i col·locar en un recipient apte per a forn.
9.      Quan els tinguem tots col·locats posarem la beixamel per sobre i incorporarem el formatge per a gratinar.
10.  Ho posarem al forn fins que es gratini el formatge, uns 10 minuts.

Bon profit!

2 comentaris:

  1. T'esta quedan super xuli tto el vlog, mesta sorprenen que en tan poques hore ja agi agafat tanta forma, m'agrada moltt!!!!!! segueix així!! ;)

    ResponElimina
  2. uuuuummm...que ricos!!! me la apunto!! jejeje... ;)

    ResponElimina