Si,ho sé. És una de les receptes més típiques
dels llibres de cuines, i sobretot sobretot és una recepta de tota la vida.
Però, qui es pot resistir a uns macarrons gratinats??
Jo està clar que no, i com que mai abans
m’havia posat a cuinar-ne he aprofitat el meu penúltim dia de vacances per
començar. 
Ingredients: 
 - Un paquet de macarrons
 - Una llauna de tomàquet triturat
 - mitja ceba 
 - 300 grams de carn picada
 - una tarrina de bacó tallat
 - formatge ratllat
  - sal
 - oli
 - orenga 
Dificultat: fàcil
Temps estimat de preparació: 20 minuts
Quantitat: per a quatre persones
Passos: 
- Primer de tot posarem aigua amb oli i una miqueta de sal a bullir i engegarem el forn a 200º
- Quan l’aigua bulli, hi tirarem els macarrons i els remourem perquè ens quedin de forma uniforme. A partir d’ara i durant els pròxims 10 minuts (que és el tems que han de bullir) els remourem una sola vegada, dons així evitarem que se’ns enganxin.
- Mentre tenim els macarrons bullint, posarem en una paella amb oli ceba picada i la dorarem.
- Després hi afegirem la carn picada i quan la tinguem cuita, també el bacó.
- Finalment hi afegirem el tomàquet i ho deixarem uns dos minuts
     perquès es cogui tot junt. 
 Ho amanirem amb una mica de sal i orenga, sempre al gust.
- Escorrerem la pasta i la barrejarem amb la salsa de tomàquet.
- En un recipient apte pel forn untat amb mantega, escamparem una capa de macarrons, després una capa de formatge rallat i després una altre capa de macarrons.
- Finalment, farem una beixamel (la recepta la deixo a continuació), i la posarem a la capa superior, acabant-la amb una bona dosis de formatge rallat.
- Ho gratinarem al forn durant uns 10 minuts (evitant que es cremi), et voilà!!!
BEIXAMEL
Ingredients: 
 - 2 cullerades de mantega
 - 4 cullerades de farina
 - llet (la quantitat dependrà de l'espessor que es desitgi)
 - sal
 - nou moscada 
Passos: 
- Posarem dues cullerades soperes plenes de mantega en una olla més aviat petita, i la anirem fonent a foc lent.
- Quan tinguem la mantega fosa hi afegirem quatre cullerades de farina blanca.
- I mentre amb una ma, i amb l’ajuda de la batedora de ma anem barrejant hi anirem afegint llet.
- Quan tinguem l’espessor desitjada i afegirem una mica de sal i una mica de nou moscada.
 
 
Una recepta típica de tota la vida, pero boníssima! T'han quedat amb una pinta estupenda i ho has explicat tot molt bé. Un petó :)
ResponEliminaJo també els volia fer, és veritat, són els de tota la vida per això deuen agradar tant!
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
quina gana m'ha entrat! amb betxamel han d'estar boníssims. Moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponElimina